Recept: glutenvrije Tom Ka Kai (Dutch)

Samen met Chef Kok Ton Verhaar maakte ik voor een aflevering Amsterdam Proeft op AT5 Tom Ka Kai. Hieronder het recept.
Tom Ka Kai (glutenvrij)
Ingrediënten
1 liter kippenbouillon ( 1 liter water met 2 kuipjes glutenvrije kipbouillon)
1 blik kokosmelk
30 ml vissaus (even checken of deze glutenvrij is)
1 limoen
Stukje gemberwortel geraspt

1 klein rood pepertje in ringetjes
1 stengel bleekselderij in stukjes
50 gram taugé
2 bosui in stukken van 1 cm
100 gram kastanjechampignons
1 stengel citroengras in stukken gekneusd
Handje korianderblaadjes
25 gram (palm) suiker
200 gram gegaarde kip

Bereiding
1 Verhit wat olie in een royale pan en bak peper, limoengras, gember samen met de groenten aan gedurende enkele minuten
2 Voeg bouillon, vissaus, en kokosmelk toe. Breng aan de kook en maak op smaak met suiker en limoensap

3 Doe de gare kip in de kommen, schenk de kokende soep erop en garneer met koriander en bosui
Eetsmakelijk :)


1 reacties:

 

Newsletter

Blogger

BlogSociety

Meet The Author

Creative Commons-Licentie
Toestemming met betrekking tot rechten die niet onder deze licentie vallen zijn beschikbaar via www.glutenfreeamsterdam.com.