Recept – Glutenvrije Quiche Caprese (Dutch)

Ingrediënten deeg:
-250 g Schär Mehl
-125 g boter of margarine
-75 g water
-1 ei 
-1 snufje zout 

Ingrediënten vulling:
-30 gr. basilicum
-100 g Parmezaanse kaas
-125 g mozzarella in plakjes
-80 g pijnboompitten
-400 g cherrytomaten
-4 eieren
-125 gr crème fraîche


Stap 1. Deeg:
Zeef het glutenvrije Schär meel boven een kom. Doe het ei, water, de boter in kleine stukjes en het zout in de kom. Kneed met je handen tot je mooi deeg hebt. Je weet dat het klaar is als het niet meer plakkerig is en er niets in de kom blijft plakken. Maak van het deeg een mooie bal en laat het een uur in de koelkast rusten. Rol het deeg vervolgens mooi dun uit op een met bloem bestrooide aanrecht en doe het in een ingevette bakvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. 

Stap 2. Vulling: 
Rooster eerst de pijnboompitten. Verdeel daarna de pijnboompitten, cherrytomaatjes en plakjes mozzarella op de bodem van de quiche. Klop vervolgens de eieren los met crème fraîche, de Parmezaanse kaas en peper en zout. Giet dit mengsel in de bakvorm. Doe bovenop de blaadjes basilicum. 

Dan kan hij in de oven!! Het verschilt per oven hoe lang hij moet, maar ongeveer 35 minuten op 180 graden.  Tip: als je de quiche wat pittiger wil kun je 125 gram geraspte belegen kaas gebruikt ipv mozzarella.


glutenvrije quicheBon appetit!


0 reacties:

Post a Comment

 

Newsletter

Blogger

BlogSociety

Meet The Author

Creative Commons-Licentie
Toestemming met betrekking tot rechten die niet onder deze licentie vallen zijn beschikbaar via www.glutenfreeamsterdam.com.