Samen
met Chef Kok Ton Verhaar maakte ik voor een aflevering Amsterdam Proeft op AT5 Tom
Ka Kai. Hieronder het recept.
Tom Ka Kai (glutenvrij)
Ingrediënten
1
liter kippenbouillon ( 1 liter water met 2 kuipjes glutenvrije kipbouillon)
1 blik kokosmelk
30 ml vissaus (even
checken of deze glutenvrij is)
1 limoen
Stukje gemberwortel
geraspt
1 klein rood pepertje in
ringetjes
1 stengel bleekselderij
in stukjes
50 gram taugé
2 bosui in stukken van 1
cm
100 gram
kastanjechampignons
1 stengel citroengras in
stukken gekneusd
Handje korianderblaadjes
25 gram (palm) suiker
200 gram gegaarde kip
Bereiding
1 Verhit wat olie in een royale pan en bak
peper, limoengras, gember samen met de groenten aan gedurende enkele minuten
2 Voeg bouillon, vissaus, en kokosmelk toe.
Breng aan de kook en maak op smaak met suiker en limoensap
3 Doe de gare kip in de kommen, schenk de
kokende soep erop en garneer met koriander en bosui
Eetsmakelijk :)
Leuk om (je) te zien, goede uitzending!
ReplyDelete